Gruitig Grietje
Een specifieke smaakmaker
Vóór de toepassing van hop werd bier houdbaar en op smaak gebracht met een kruidenmengsel, oftewel gruit.
Dit mengsel bestond merendeels uit delen van de gagelplant die in Nederland niet veel meer voorkomt. Speciaal hiervoor hebben we eigen gagelplanten opgekweekt. Daarnaast zijn nog verschillende kruiden toegevoegd.
Deze kruiden verschillen per jaargetijde, waardoor iedere batch kan verschillen in smaak. Het gebruik van de verschillende kruiden zorgt voor een gruitsensatie in je mond.
Bier van toen, gebrouwen naar de standaard van nu.
Aanbevolen drinktemperatuur | 5-7 °C |
---|---|
Alcoholpercentage (volume) | 5.4% |
Bitterheid | - |
Categorie | I |
Gist | BRY-97 |
Hoppen | - |
Kleur | 37 EBC |
Mouten | Pils, Haver, Tarwe, Cara Crystal |
Speciaal ingrediënt | Gagel en kruiden |
Verkrijgbaar als | fles 33 cl. |